Categories
Photography whine

Why Doesn’t My Eye-Fi Card Work Anymore

I sent this email to Eye-Fi customer support:

My 4G video share card stops working for no apparent reason…

I am not just talking about transmitting data, it also stops recording data as well, sometimes turning off and on the camera resolves the issue, other times I have to remove the card and reinsert it… This is not on just one camera, the issue occurs on all three cameras (Nikon D90 D5000 and P6000) non of the cameras have a problem with real SD cards, I can shoot all day without issue on any other card except the EyeFi…

I have also noticed that the card gets extremely hot, to the point it is uncomfortable to hold.

I think it is fairly clear and to the point that my Eye-Fi card is not functioning properly, and its not just a wireless problem but its also the ability to take picture as well…

In response to my request I get this from Nick at Eye-Fi customer support:

Thank you for contacting Eye-Fi. I apologize that you are experiencing troubles with your Eye-Fi Card. Please reply with the answers to the following questions so that I may better assist you.

What operating system and version are you using?
What internet browser and version are you using?
What version of the Eye-Fi Card do you own? (Home, Share or Explore)
What size of the Eye-Fi Card are you using? (2GB or 4GB)
Where did you purchase your Eye-Fi Card?
What is your router’s make and model?
What security encryption are you using?
What photo sharing web site are you uploading your photos to?
What version of the Eye-Fi Manager software are you running?
Are you using your Eye-Fi Card in a home or office environment?
What antivirus software are you using?
What firewall are you using?
Were you able to register your Eye-Fi Card?
I look forward to your reply.

Thank you,
Nick
Eye-Fi Support Team

Which makes it very clear to me that Nick didn’t read a word I wrote, and was only making sure that their next business day response time was honored… I am mainly addressing that the problem is on the card side in the camera, and not really network issue, and I could understand the questions if I was having a problem getting into the manager app or uploading pictures….

I responded to the questions, 2 days ago and now I am waiting on a reply…